Dairy Cream Brûlée
Ranskalainen paahtovanukasklassikko saa pohjalaisen säväyksen isokyröläisestä kermalikööristä.
Dairy Cream Brûlée
4 dl kuohukermaa
1,5 dl Dairy Cream -kermalikööriä
0,5 dl sokeria
1/4 vaniljatangon siemenistä (tai 1/2 tl vaniljasokeria)
6 Keltuaista
Ripaus suolaa
Vaihe 1 • Erottele keltuaiset kulhoon. Kaavi vaniljan siemenet tangosta keltuaisten sekaan. Vatkaa sokeri keltuaisten kanssa. Lämmitä kermalikööri kattilassa höyryäväksi. Kaada kerma sekaan. Anna lämmetä kuplimispisteeseen välillä sekoittaen. Kun seos on höyryävän kuumaa, kaada keltuaismassa sekaan samalla vispilällä sekoittaen ja suolaa lisäten. Anna massan tasoittua muutama minuutti.
Vaihe 2 • Lämmitä uuni 130 asteeseen. Kaada massa siivilän läpi annosvuokiin. Aseta annosvuoat syvempään uunivuokaan. Kaada uunivuokaan kuumaa vettä niin, että vesiraja on annosvuokien puoleenväliin. Kypsennä noin 55-70 minuuttia kunnes bruleemassa ei enää hölly astiassa. Siirrä vuoat jääkaappiin. Anna asettua vähintään 2 tuntia.
Vaihe 3 • Ripottele pintaan tasaisesti rakeista ruokosokeria. Paahda sokeri kaasupolttimella. Jos et omista kaasupoltinta, paahda sokeri erikseen pannulla. Siirrä ohuena keksinä brûléen päälle.