Tynnyrimyynti
Tynnyrimyynti
Oma tynnyri Kyrön ruisviskiä – ikimuistoinen matka
Tynnyrin omistajana pääset hankkimaan 30 tai 60 litran tammitynnyrillisen viskitislettä Kyrön tislaamolta Isostakyröstä. Tynnyrin voi hankkia yhdessä ystävien, kollegoiden tai perheen kanssa. 3–5 vuoden kypsymisprosessin aikana järjestämme kaksi kertaa vuodessa maistelutilaisuuden, jossa pääsette seuraamaan tisleen kehittymistä viskiksi. Kolmen vuoden kypsytyksen jälkeen pullotusaika päätetään yhdessä Kyrön viskitiimin kanssa.
Kypsytyksen aikana tynnyristä haihtuu "enkelten osuus" ja valmista viskiä valmistuu keskimäärin 100 pulloa 60 litran tynnyristä. 30 litran tynnyristä takaamme vähintään 45 pulloa viskiä. Määrä voi vaihdella tynnyristä, kypsytysajasta ja enkeleistä riippuen. Viskin valmistuttua saatte valita sille nimen, joka painetaan etikettiin. Viski toimitetaan yhteen valitsemaanne Alkoon.
Kypsytyksen aikana pienestä tynnyristä haihtuu vuosittain noin 3–6 % nestettä. Haihtumista kutsutaan "enkelten osuudeksi" ja se johtuu pääasiassa siitä, että tammitynnyri hengittää ja osa tisleestä pääsee haihtumaan enkeleiden nautittavaksi.
Lisäksi tammitynnyri imee itseensä tynnyrissä olevaa nestettä 5−10 %, luovuttaen samalla makua viskiin. Koska tynnyrit on valmistettu puusta, kypsyminen on ainutlaatuinen — näinpä niin enkelten osuus kuin makuprofiilikin vaihtelee. Neljän vuoden kypsytyksen jälkeen tynnyrissä on jäljellä noin 75 % alkuperäisestä täyttömäärästä.