Tynnyrimyynti
Tynnyrimyynti
Oma tynnyri Kyrön ruisviskiä – ikimuistoinen matka
Tynnyrin omistajana pääset hankkimaan 30 tai 60 litran tammitynnyrillisen viskitislettä Kyrön tislaamolta Isostakyröstä. Tynnyrin voi hankkia yhdessä ystävien, kollegoiden tai perheen kanssa. 3–5 vuoden kypsymisprosessin aikana järjestämme kaksi kertaa vuodessa maistelutilaisuuden, jossa pääsette seuraamaan tisleen kehittymistä viskiksi. Kolmen vuoden kypsytyksen jälkeen pullotusaika päätetään yhdessä Kyrön viskitiimin kanssa.
Kypsytyksen aikana tynnyristä haihtuu "enkelten osuus" ja valmista viskiä valmistuu keskimäärin 100 pulloa 60 litran tynnyristä. 30 litran tynnyristä takaamme vähintään 45 pulloa viskiä. Määrä voi vaihdella tynnyristä, kypsytysajasta ja enkeleistä riippuen. Viskin valmistuttua saatte valita sille nimen, joka painetaan etikettiin. Viski toimitetaan yhteen valitsemaanne Alkoon.
Kypsytyksen aikana pienestä tynnyristä haihtuu vuosittain noin 3–6 % nestettä. Haihtumista kutsutaan "enkelten osuudeksi" ja se johtuu pääasiassa siitä, että tammitynnyri hengittää ja osa tisleestä pääsee haihtumaan enkeleiden nautittavaksi.
Lisäksi tammitynnyri imee itseensä tynnyrissä olevaa nestettä 5−10 %, luovuttaen samalla makua viskiin. Koska tynnyrit on valmistettu puusta, kypsyminen on ainutlaatuinen — näinpä niin enkelten osuus kuin makuprofiilikin vaihtelee. Neljän vuoden kypsytyksen jälkeen tynnyrissä on jäljellä noin 75 % alkuperäisestä täyttömäärästä.
Samuli hoitaa loput – ota rohkeasti yhteyttä!
Samuli Franke: +358 503252580
samuli@kyrodistillery.com
Tämä 30-litrainen tammitynnyri sopii täydellisesti vaikka pienemmälle porukalle.
Tynnyreitä löytyy täytettynä sekä savuttomalla ruistisleellä, että savuisella ruistisleellä. Savuisista saat vielä valita leppä- ja turvesavun välillä.
Suomen ankarissa olosuhteissa kasvavan rukiin jyvä on pieni, mutta maukas. Emme suodata ruista missään vaiheessa prosessia, jotta saamme täysjyvärukiista kaiken maun irti.
Rukiin pippurin polte, nektariinin hedelmäisyys ja tynnyrin paahteinen tammi ovat ominaisia makuja näille tynnyreille. Makuprofiili eroaa valitun tisleen mukaan.
Suomalaisten soiden turve tuo ruisviskiin hieman pihkaista turvesavun makua, joka jää kihelmöimään suuhun pitkäksi aikaa nesteen poistumisen jälkeen. Intensiivistä makuelämystä ja savuisuutta tasapainottaa Kyrölle tyypillinen leveä ruisleipämäisyys ja uuden amerikkalaisen tammitynnyrin tuoma karamellisuus ja vaniljaisuus.
Pihkainen turvesavu, ruisleipä, tammitynnyrin vaniljaisuus ja karamelli.
Oloroso on tasapainoinen sherry Espanjan auringon alta. Oloroso sherrytynnyri tuo viskin makuun pähkinäisyyttä, pehmeyttä ja runsautta. Rukiin makeus ja sherryn pähkinäisyys täydentävät toisiaan.
Maussa avautuu syvä ja täyteläinen makean ruisleivän sävy, joka tuo mukanaan rustiikkisen leivän aromit. Tämä yhdistyy hunajan pehmeyteen ja rusinoiden hienovaraiseen makeuteen, joka tasapainottaa makuprofiilia. Pähkinäiset sävyt säilyvät mukana läpi makuelämyksen, kunnes loppua kohti pippurinen terävyys herättää makunystyrät ja jättää voimakkaan, mutta miellyttävän jälkimaun.
Pedro Ximénez on makea sherry Espanjan auringon alta. PX tuo ruisviskiin makeampaa kulmaa - kuivattua taatelia, ruskeaa sokeria, ja "viinimäistä" lisää. Tämä makeus sopii loistavasti leppäsavustetun tisleen kanssa.
Rukiin pippurinen polte, nuotion lempeä savu, pehmeä hunajainen makeus ovat ominaisia makuja Kyrö Smoke -tisleelle. Pedro Ximénez - sherryn täyteläinen pehmeä makeus pyöristää makuprofiilin ainutlaatuiseksi kokemukseksi.
Faktat
Kyrö Malt on suomalaisesta mallastetusta rukiista valmistettu ruisviski. Se kypsyy uusissa 60-litraisissa Amerikan valkotammitynnyreissä 3-5 vuotta.
Suomen ankarissa olosuhteissa kasvavan rukiin jyvä on pieni, mutta maukas. Emme suodata ruista missään vaiheessa prosessia, jotta saamme täysjyvärukiista kaiken maun irti.
Rukiin pippurinen polte, tynnyrin paahteinen tammi, marjainen ja pehmeän hunajainen makeus ovat ominaisia makuja Kyrö Malt tynnyreille.
Kyrö Smoke on suomalaisesta riihessä savustetusta täysjyvärukiista valmistettu ruisviski. Viski kypsyy uudessa 60-litraisessa Amerikan valkotammitynnyrissä 3-5 vuotta.
Suomen ankarissa olosuhteissa kasvavan rukiin jyvä on pieni, mutta maukas. Emme suodata ruista missään vaiheessa prosessia, jotta saamme täysjyvärukiista kaiken maun irti.
Rukiin pippurinen polte, nuotion lempeä savu, tynnyrin paahteinen tammi ja pehmeä hunajainen makeus ovat ominaisia makuja Kyrö Smoke -tisleelle.
Sopimus tynnyriosuudesta (Jaettu tynnyri)
Ruisviski kypsyy 200-litraisessa tynnyrissä, jossa on aiemmin kypsytetty amerikkalaista bourbon-viskiä. Tynnyri antaa tilaa rukiin maulle ja tuo raikasta hedelmäisyyttä viskiin sen kypsyessä.
Suomen ankarissa olosuhteissa kasvavan rukiin jyvä on pieni, mutta maukas. Emme suodata ruista missään vaiheessa prosessia, jotta saamme täysjyvärukiista kaiken maun irti.
Maltainen ruis, kevyt tammi, hunajainen ja mehukas hedelmäisyys ovat ominaisia makuja Kyrö ex-bourbon -tisleelle.
Sopimus tynnyriosuudesta (jaettu tynnyri)
Julkaisimme tynnyrin A5103, joka on tynnyröity marraskuussa 2019. Kunnioitusta herättävä 500 litran koko saattaa olla liikaa vannoutuneimmallekkin viskiharrastajalle ja niinpä pilkoimme tynnyrin 15 osuuteen. Espanjalaisen sherryn vivahteita omaava single cask ruisviski on nyt saatavilla.
Intensiivinen ja mausteinen kotimainen ruis, pehmentävä pannutislaus sekä jykevä sherry-tynnyri johtavat mausteiseen ja maltaiseen ruisviskiin, josta löytyy täyteläisen sherryn vivahteita.
Maltainen ja mausteinen ruis, pehmeä tammi, sekä mehukas ja täyteläinen makeus ovat ominaisia Kyrön Sherry-tynnyreille.