Tee itse ruisviskijäätelö ja maitosuklaa-viskikinuskikastike
Itsetehty ruisviskijäätelö
900 g täysmaitoa
900 g kuohukermaa
200 g glukoosia
300 g sokeria
320 g keltuaista
12 cl ruisviskiä
Tee näin:
Lämmitä kerma, maito ja glukoosi kattilassa 50 asteeseen. Lisää joukkoon sokeri ja keltuainen, kypsennä 82 asteeseen.
Siivilöi ja jäähdytä.
Maitosuklaa-viskikinuski
200 g sokeria
500 g kuohukermaa
300 g maitosuklaata
6 cl ruisviskiä
Tee näin:
Karamellisoi sokeri kattilassa kunnes se on kauniin kullan ruskeaa.
Lämmitä kerma erikseen ja lisää joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kiehauta.
Lisää joukkoon hienonnettu maitosuklaa. Sekoita ja siivilöi. Lisää joukkoon viski ja jäähdytä.