kestävä kehitys

Malja huomiselle

Matkamme aluksi laitoimme paperille arvot, joiden mukaan haluamme Kyröllä toimia. Mietimme asiaa tietenkin saunassa. Päätimme, että käyttäytyisimme kuten kunnon kansalaiset tässä maailmassa. Tekisimme asiat niin, että sukupolvet meidän jälkeemmekin saavat nauttia suomalaisesta rukiista.

Sen saunaillan seurauksena Kyrö on alusta saakka toiminut kestävästi niin sosiaaliselta, ekologiselta kuin taloudelliselta kannalta. Olemme sitoutuneet edistämään YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Panostamme erityisesti ympäristön kantokykyyn vaikuttaviin asioihin ja teemme osamme eriarvoisuuden vähentämiseksi.

Energiankulutus minimiin

Uusi viskitislaamomme hyödyntää energiaksi biokaasua, jota tuotetaan muuten hukkaan menevästä sianlannasta ja perkuujätteestä. Tällä hetkellä tislaamon ja vierailukeskuksen energiasta 99,9% tuotetaan uusiutuvien energiamuotojen kautta.

Kuuma vesi on oleellinen osa tislausprosessia. Jatkokäytämme kuumaa vettä kiinteistöjemme lämmittämiseen. Alkoholin tislauksesta syntyvällä jakeella, rankilla, ruokitaan pohjanmaalaisia lehmiä ja prosessissa syntyvällä metanolilla autamme paikallisen viemäriveden puhtaanapidossa.

Pertin Valinta party in London.
Tasa-arvo meillä ja muualla

Paikallisuus on tehnyt meistä "meidät". Löysimme kotimme Isostakyröstä ja sieltä viemme suomalaista ruista maailmalle. Tuemme paikallisesti Isonkyrön Ylipään nuorisoseuran lähimmäisenapua, joka tarjoaa ruoka-apua sitä tarvitseville.

Teemme proaktiivisesti yhteistyötä tasa-arvoa edistävien paikallisyhdistysten kanssa ja pyrimme omilla toimillamme vähentämään eriarvoisuutta.

Olemme jo pitkään tehneet yhteistyötä Pertin Valinnan kanssa. Pertin Valinta on Suomen ensimmäinen kehitysvammaisten perustama yhteiskunnallinen yritys, jonka tuotto ohjataan osatyökykyisten työllistämiseen.

Vastuullista tislaamomatkailua

Vierailukeskuksemme ravintola Isossakyrössä on Green Key- sertifioitu matkailukohde.

Kestävämpää reissaamista

Meille toimintamme ekologinen ja yhteiskunnallinen vastuullisuus on äärimmäisen tärkeää. Sertifiointi on ensimmäinen etappi jatkuvan kehityksen polulla, sillä sertifikaatin jatko riippuu vuosittaisesta kehityksestä. 

Siksi meillä on kaikenlaista pientä, mutta sitäkin tärkeämpää suunniteltuna tulevaisuuden varalle. Kesällä meiltä voi esimerkiksi lainata vierailun ajaksi pyörän, jolla pääsee mukavasti kiertämään Isonkyrön muita nähtävyyksiä. Pyörät on kierrätettyjä ja meillä kunnostettuja, ja kartta kiinnostavista lähikohteista on paraikaa työn alla. 

Katso lisätietoja vierailukeskuksen sivuilta