Kyröfest

Festarit vai hiukka suuruureenhullut pihajuhulat? Ei me tieretä, mutta se me tieretähän, että tunnelmaa on ja elämyksiä riittää.

Järjestämme Seinäjoelta ja Vaasasta bussikuljetukset festeille. Aikataulut ja lisäinfot tulossa kesäkuun aikana.

Tislaamofestari tuo ihmiset yhtehen

Kyröfest 2022

Kyrön tislaamon pihamaalla lauantaina 20.8.2022.

osta kyröfest-liput täältä

Artistit

Elokuisessa illassa soivat juuri heidän sulosävelet.

D.R.E.A.M.

Aikaisemmin Radio Helsingissä ja nyt Basson taajuuksilla omaa r’n’b:hen ja räppiin keskittyvää ohjelmaa pyörittävä D.R.E.A.M. on yksi Suomen kysytyimmistä dj-duoista. Taika Mannilan ja Lina Schifferin muodostaman duon selektio koostuu vain parhaasta ja ajankohtaisesta räpistä ja r’n’b:stä. Kun tiedät mitä tilaat – laatu on taattu. D.R.E.A.M hoitaa aina bailut mestasta riippumatta

Yeboyah

Yeboyah on helsinkiläinen artisti, yhteiskunnallinen vaikuttaja ja tulevaisuuden suunnannäyttäjä, joka aloitti soolouransa vuonna 2017 julkaistulla Broflake-singlellä. Emma-ehdokkuuden tuonut vuoden 2019 Elovena EP ja sen häikäisevä visuaalinen konsepti nostivat Yeboyahin yhdeksi puhutuimmista uusista artisteista. Yeboyahin erottuvasta lavapreesensistä on päästy nauttimaan artistin soolokeikoilla sekä osana D.R.E.A.M.G.I.R.L.S. -rapshowta.

Tesksti-TV 666

Voiko yhtyeessä olla liian monta kitaristia? Ei voi, jos Teksti-tv 666:lta kysytään.

Hypnoottisen valtavista äänivalleistaan ja meluisista live-esiintymisistään tuttu orkesteri yhdistelee ulosannissaan shoegazea, krautrockia ja punkia. Lopputulos on nöyhtäinen ja hikinen, mutta erittäin maukkaan melodinen booli. Sekä kotimaassa, että sen ulkopuolella mainiona aktina tunnettu orkesteri avautuu parhaiten live-tilanteessa, jolloin huriseva ja massiivinen tuuttaus pääsee käsiksi muihinkin kuin vastaanottajansa kuuloaistiin.

Arppa

Vilpittömällä musiikillaan hurmaava Arppa on kovassa nosteessa oleva artistitulokas. Arpan musiikki on ajatonta ja tekstit kuin liikkuvaa kuvaa.

Arppa on haalinut ympärilleen sukupolvensa hurmaavimmat soittoniekat, minkä ansiosta hänen tunnelmallisten tekstien ympärille on rakentunut kaunis ja eheä äänimaailma sekä energinen improvisaatioon perustuva live-elämys vailla vertaansa.

Vuosi 2021 oli nousevalle artistille menestyksekäs, sillä se toi mukanaan neljä ehdokkuutta Emma-gaalassa sekä 3. sijan Soundin Vuoden 2021 parhaat yleisöäänestyksessä.

Hassan Maikal

Hassan Maikal on rap/r’n’b-artisti, jonka debyyttialbumi Betonitarha ilmestyi toukokuussa 2021. Sony Musicille levyttävän artistin musiikissa rap ja r&b yhdistyvät afrovivahteisiin popmelodioihin. Valovoimainen rap-lupaus erottuu joukosta myös herkällä laulusaundillaan.

Kovan maineen Kontulasta kotoisin olevalle Hassanille betonilähiö on turvapaikka, jossa aito yhteisöllisyys kukkii betonin kovan pinnan läpi. Se mikä vaikuttaa jollekin muulle vaaralliselta, tuntuu toiselle turvalliselta.

Kissa

Kissa on yhdistelmä 70-luvun alun glam-estetiikkaa, varhaisen heavy metallin teatraalisuutta sekä kiihkeää rakkautta.

Kissa on kitaristi, laulaja ja biisintekijä Günter Kiviojan villi ja röyhkeä alter ego. Se syntyi yhden henkilön tarpeesta purkaa se alkukantaisin, hauskin ja yksinkertaisin rock-energia, ja kuorruttaa se glitterillä sekä pop-koukuilla.

Yhtye ammentaa musiikillisen ja lyyrisen voimansa huolettomasta rock ’n’ rollin alkulähteestä, 70-luvun alun glam-estetiikasta, varhaisen heavy metallin teatraalisuudesta sekä kiihkeästä rakkaudesta.

Bad Sauna

Kovalla rytinällä yhdeksi Suomen lupaavimmista uusista rockyhtyeistä noussut Bad Sauna yhdistää musiikissaan perisuomalaisen melankolisuuden, amerikkalaisen vaihtoehtorockin energisyyden, rempseän punkahtavan “tee se itse” -asenteen, ajoittaisen ihanan “hällä väliä” -meiningin ja tietoisuuden ympärillä olevasta maailmasta.
Musiikillisesti bändi on kuin sekoitus Queens of The Stone Agea, alkuajan Apulantaa, The Hivesin hittikautta, 2000-luvun suomipunkkia ja Kings of Leonin riffittelyä.

“Olen rikas sillä minulla on teidät” on varmasti yksi loppuvuoden mielenkiintoisimpia debyyttialbumeita Suomessa.

Pambikallio

Pambikallio on Pauliina Nymanin ja Lauri Kallion perustama yhtye, joka sai alkunsa Göteborgissa vuonna 2019. Duona aloittanut yhtye kasvaa keikoille nelihenkiseksi bändiksi Jon Petterssonin (basso) ja Teemu Mustosen (rummut) täydentämänä.


Pambikallio on hurmannut suomenkielisellä psykedeliapopillaan heti ensijulkaisuistaan lähtien. Yhtyeen unenomainen, pehmeä ja leikittelevä soundi kietoo kuulijan tiukasti verkkoonsa. Suloisen ja vastustamattoman ulkokuoren sisältä paljastuu kuitenkin häpeilemätön ja ravisteleva helmi.

Mikä ihmeen

Tislaamofestari

Suomalaista musiikkia Kyröjoen rannassa. Yhdessä tehtyjä ja koettuja taide-elämyksiä. Rukiisia juomia ja laadukkaita lähiruokaherkkuja. Ja tietenkin lämmin tunnelma – varsinkin, jos otat villapaidan mukaan.

Ruokaa ja juomaa unohtamatta

Tänäkin kesänä pihamaalla nautitaan paitsi musiikista, myös vähän paremmista festarieväistä. Siinä auttavat Mallaskosken Panimo, Keppo Bryggeri, Sweet Vaasa, Varicko, Makkaramestarit ja Bad Bun. Interbrands varmistaa, että myös viininystäville on aarteita lasissa.