Ruisginillä graavattu kirjolohi
Suomalaisen kalapöydän helmi on ehdottomasti itse graavattu kala. Oletko kokeillut maustaa kalaa ruisginillä?
Helpoilla resepteillä teet alkupalat juhliin ja illanviettoihin. Kokeile myös arkisesti ruisleivän päällä. Vain taivas on rajana makujen yhdistelyssä. Tässä muutama resepti, joilla pääset alkuun. Voi olla, ettet muita enää tarvitse.
Ruisginigraavattu kirjolohi
800 g kirjolohifileetä
4 cl ruisginiä
1 rkl kidesokeria
4 rkl karkeaa merisuolaa
Kuivattuja katajanmarjoja
Tuoretta rosmariinia
Tee näin:
Huuhtele ja kuivaa lohifilee. Valele kalan pinta ruisginillä. Ripottele sokeri ja suola kalalle. Mausta tuoreella rosmariinilla ja kuivatuilla katajanmarjoilla. Kääri tiukasti folioon ja anna tekeytyä kylmässä 1,5–2 vuorokautta. Leikkaa graavatusta kalasta ohuita siivuja ja tarjoile haluamallasi tavalla.
Testaa myös
Pinkillä ruisginillä graavattu kirjolohi
800 g kirjolohifileetä
4 cl pinkkiä ruisginiä
1 rkl kidesokeria
4 rkl karkeaa merisuolaa
Tuoreita raparperiviipaleita
Tuoretta rosmariinia
Tee näin:
Huuhtele ja kuivaa lohifilee. Valele pinkillä ruisginillä. Riipottele sokeri ja suola kalan pinnalle. Mausta tuoreella raparperilla ja rosmariinilla. Kääri tiukasti folioon ja anna tekeytyä kylmässä 1,5-2 vuorokautta. Leikkaa graavatusta kalasta ohuita siivuja ja tarjoile haluamallasi tavalla.