Suppilovahverokeitto
Suppilovahverokeitto Kyröön reseptillä
1 iso sipuli
0,5 dl rypsiöljyä
3 dl suppilovahveroita
50 g voita
2 dl kasvislientä
2 dl kuohukermaa
4 dl maitoa
1 rkl Kyrö x Jävla BBQ- kastiketta
1,5 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 tl valkoviinietikkaa
2 rkl persiljaa
Tee näin:
Puhdista sienet. Pilko sipuli. Kuullota sipuleita öljyssä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää voi ja sienet. Anna kiehua viitisen minuuttia. Lisää nesteet, BBQ-kastike ja etikka. Anna keiton kiehua hetki. Lisää suolaa ja pippuria.
Kaada keitto blenderiin ja sekoita täydellä teholla kunnes keitto on sileää. Tarjoile kuumana tuoreen leivän ja persiljan kera.